top nav tools left nav
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 foto10 foto11 foto12 foto13 foto14 foto15 foto16 foto17 foto18 foto19 foto20
Navigatiekoppelingen overslaan
Home
Nieuws
Charter
Partners
Evaluatie activiteit
Programma
Bereikbaarheid activiteiten
Tentoonstelling
WedstrijdExpand Wedstrijd
Sponsors
Campagnemateriaal
VideoExpand Video
Pers
Contact
Disclaimer

 Wedstrijd Plattelandskunstenaar 

Kunst en platteland

De wedstrijd Plattelandskunstenaar heeft als doel een beeld van ons Vlaamse platteland te creëren, een beeld dat het platteland voor iedereen zichtbaar maakt. Het beeld moet de verschillende facetten van het platteland in de kijker plaatsen en diverse doelgroepen bij het plattelandsbeleid betrekken. Zowel beeldende kunst als audiovisuele kunst is toegestaan (beeldhouwen, keramiek, glasblazen, schilderkunst, tekenkunst, grafiek, fotografie, animatiefilm, videofilm …). De vooruitstrevende kijk van kunstenaars op de samenleving kan bepaalde aspecten van het platteland blootleggen en publieke discussies op gang brengen waar beleidsmakers mee aan de slag kunnen. De artistieke resultaten van de wedstrijd kunnen bovendien een motor vormen voor internationale uitwisseling, toerisme en ontwikkeling van de landelijke gebieden.

Het verloop van de wedstrijd

De wedstrijd werd gelanceerd in februari 2008. Meer informatie over de opdracht en de procedure vind je op deze website.

Een jury selecteerde in de maand juni twintig werken uit 158 inzendingen. 

Op 8 juli 2008 maakte Minister Kris Peeters de 5 winnaars van de wedstrijd bekend.

De 20 geselecteerde werken zijn in september te bezichtigen in alle Vlaamse provincies. Data en locatie van de tentoonstelling worden op deze website bekend gemaakt.

top